Нова акустична концертна зала ще бъде изградена в центъра на София. Инициативата обединява Софийската филхармония, творческите индустрии, архитекти, общественици и е под патронажа на президента Румен Радев. На 3 октомври от 9:30 часа в Централен военен клуб в София ще се проведе второто обществено обсъждане на тема "Архитектура“ по проекта за изграждането на нова акустична концертна зала в столицата. 

Събитието може да бъде проследено на живо. Инициатори на проекта са Фондация "БОГАРИЯ“, Софийска Филхармония и Съюзът на българските музикални и танцови дейци, а целта на събитието е да се обсъдят най-важните въпроси, свързани с локацията, архитектурните особености, както и с финансирането и управлението на бъдещия концертен комплекс. 

На събитието ще присъстват и дискутират главният диригент на Софийската филхармония Найден Тодоров, председателят на Съюза на архитектите в България Петър Диков, председателят на фондация "БОГАРИЯ“ Александър Димитров и председателят на Съюза на българските музикални и танцови дейци Станислав Почекански. Предвидени са презентации и лекции на международни експерти, архитекти и акустици. 

Поканени са главният архитект на София арх. Здравко Здравков, както и редица кандидат-кметове и изявени дейци в областта на музиката, архитектурата и културата. Идеята за проекта е обявена на 13 март 2016 г. Година по-късно се учредява инициативен комитет, който формулира философията и четирите условия към проекта, както и започва активното събиране на подкрепа. 

Провеждат се серия от срещи с главния архитект и кмета на София, музиканти и деятели на културата. Първите професионални концепции и четири пълноценни проекта са разработени от студенти в Първата творческа работилница в УАСГ през 2018 година. 

Година по-късно в зала "България" се провежда първото обществено обсъждане сред музикантите, които формулират "техническото задание“ към залата, както и изискването за великолепие на новия храм на музиката. През 2021 г. Румен Радев става патрон на инициативата.