Извънредно заседание на общото събрание на акционерите на врачанската болница е насрочено за 10-ти октомври, предаде кореспондент на радио "Фокус“. Една от точките в дневния ред е избор на членове на съвета на директорите на МБАЛ "Христо Ботев“-Враца. Новият състав ще бъде с 3-годишен мандат на управление. На този етап все още няма официална информация защо се налагат промени в съвета на директорите на врачанската болница, в който влизат д-р Петър Керемедчиев, проф. Пламен Димитров и д-р Нели Нешева.

На предстоящото заседание на Общинския съвет във Враца ще бъде определен начина на гласуване на представителят на община Враца, която е сред акционерите на здравното заведение. В проекта за решение е записано той да гласува "за“ избора на нови членове на съвета на директорите и да гласува "против“ освобождаването им от отговорност за дейността им през 2021 г. На извънредното събрание на акционерите ще бъде гласувано и увеличение капитала на дружеството от 6 225 070 лв. на 6 528 620 лв. По тези точки в дневния ред представителят на общината също ще гласува "Против“.

При условие, че на 10 октомври няма кворум, за резервна дата за акционерното събрание е определена датата 25-ти октомври.

Росица ВАЛЕНТИНОВА