В Районен съд – Пловдив се състоя официална церемония по встъпване в длъжност на съдия Габриел Росенов Русев, назначен в изпълнение на Решение на Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет от 29.11.2022 г., съобщиха от ведимството.

Председателят на РС-Пловдив Иван Калибацев приветства с "Добре дошъл“ съдия Русев и му връчи Акта за встъпване в длъжност. Събитието се проведе в присъствието на всички съдии от състава на РС – Пловдив, които поздравиха най-новия член в съдийския колектив и му пожелаха здраве и много професионални успехи. Той от своя страна благодари за топлото посрещане и изрази удовлетворение, че ще правораздава в РС – Пловдив.

Съдия Габриел Русев е завършил "Право“ в ПУ "Паисий Хилендарски“ през 2012г. Започва професионалната си кариера като адвокат и като такъв работи за периода от 2012 г. до 2017 г. От 2018 г. продължава кариерата си като младши съдия в Окръжен съд - Кърджали, където е работил до настоящия момент, а от днес вече е част от редиците на РС - Пловдив и ще правораздава в Наказателно отделение.