В изпълнение на Решение на Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет от 20.09.2022 г. съдия Кръстина Димитрова днес - 10.10.2022 г., подписа акт за встъпване в длъжност "съдия в Окръжен съд – Пловдив“.

На тържествена церемония пред Общото събрание на съда, съдия Розалия Шейтанова – председател на Окръжния съд, пожела здраве и успехи в работата на съдия Кръстина Димитрова. Тя ще бъде разпределена в състав в Гражданско отделение – първа инстанция в Окръжен съд – Пловдив. Съдия Димитрова е класирана на първо място в цялата страна в конкурса за съдии в Окръжен съд - Гражданска колегия, обявен през 2019 г. от Съдийската колегия на ВСС.

Съдия Кръстина Димитрова е завършила право в Югозападния университет "Неофит Рилски“. От февруари 1997 до февруари 1998 г. е съдебен кандидат в Окръжен съд – Пловдив. Година и седем месеца е адвокат в Пловдив. От началото на 2000 г. е младши съдия в Окръжен съд – Пловдив, а от април 2001 г. до 9 октомври 2022 г. е съдия в Районен съд – Пловдив. Притежава най-високия ранг "съдия във ВКС и ВАС“.