Тренировъчен футболен терен с изкуствена настилка отвори врати в Горна Оряховица. От него могат да се възползват както младите футболисти на "Локомотив“, така и всички деца на железничарския град, съобщават за "Фокус“ от Общината.

Съоръжението е планирано преди няколко години, но до момента местната администрация не е имала възможност да отрие финансиране, стана ясно при откриването му.

Игрището е съобразено със съвременните нормативни и строително-технически възможности. То е с вътрешни размери 68 метра и 100 метра с изкуствена тревна настилка. Реалното игрално поле е с размери 64 метра и 92 метра. Зад вратите има разстояние от 4 метра, а от тъч линиите - разстояние от 2 метра. Осветеността на обекта е осигурена от осем полигонални стълба, на които са монтирани прожектори. Дренажната система на игрището е изпълнена в план тип "рибя кост“ с цел по-лесно и бързо отводняване.

Стойността на целия проект е в размер на 1 344 000 лева.

На новия терен ще имат възможността да тренират всички футболисти на "Локомотив“ като с приоритет ще бъде Детско юношеската школа. Над 200 деца тренират в Школата на "Локо“ и веднага след откриването на терена, малчуганите имаха възможността да изпробват възможностите му.