Лилия Енчева избраха членовете на Градски ученически парламент във Велико Търново за свой председател. От организацията уточняват за "Фокус“, че тя поема поста от дванадесетокласничката Ива Събкова, която води организацията в последните две години.

 "Радвам се, че бях част от организация с опит и традиции в младежката сфера. Успяхме да организираме доста мероприятия и вярвам, че Лили ще се справи страхотно с голямата отговорност като председател“, приветства новият ръководител Ива.

Лилия е на 15 години. Учи в Природо-математическа гимназия "Васил Друмев“ като в момента е 9 клас с професия "Системен програмист“. През свободното си време обича да спортува, да чете книги, да пътува и отскоро се занимава с фотография. В Градски ученически парламент е от година и половина, но страстта й към младежките и доброволчески организации стартира, когато е била още в 7 клас. Тогава, като ученичка на ОУ "Бачо Киро“, участва в конкурс за финансиране на проекти и става първия седмокласник достигнал до финалния етап на състезанието със своя проект свързан с приобщаващо образование. В нейният екип влиза и еднадесетокласника Виктор Кирилов, който също е ученик в Природо-математическата гимназия.

 "Като председател ще запазя традициите на Градски ученически парламент. В момента организираме традиционната си благотворителна акция като и тази година ще бъдем на Коледния базар. Предвиждаме още много изненади през новата година. Желая да мотивирам младите хора във Велико Търново да участват в благотворителни инициативи. За мен е чест и отговорност да съм председател и част от екипа на Градски ученически парламент", заяви Лилия.