В кюстендилското село Скриняно беше осветен новоизграденият храм "Успение Богородично“, предаде репортер на "Фокус“. С благословението на Негово Светейшество Софийския митрополит и патриарх Български Неофит освещаването и последвалата Първа Света Литургия бяха възглавени от Негово Преосвещенство Белоградчишки епископ Поликарп, викарий на Софийския митрополит, в съслужение с архимандрит Исаак – архиерейски наместник на Кюстендилска духовна околия, свещеници.

С молитвено участие в богослужебните последования по пълното освещаване на православния храм и пасхалната архиерейска Св. Литургия, се включиха жители на населеното място.

"Това събитие за нас е чакано дълго време. До момента в селото нямаше православен храм. Преди около 60 години е имало черква, но тя е напусната и след това се е разрушила. Първата копка на новия храм я направихме 2011 година. За селото храмът е много нещо. Миряните имат нужда от него. Съграждането беше трудно, но благодарение на спомоществователи, с много труд – той беше издигнат“, сподели кметският наместник на село Скриняно Кирил Стоименов. За дошлите на празника беше раздаден и курбан за здраве.

Венцеслав ИЛЧЕВ