Нов парк с работно име "Разлог“ ще бъде изграден в общината, като идеята е да се предостави още едно място за отдих, развлечение и почивки в Разлог, предаде репортер на Агенция "Фокус“. Проектирането на парка вече е започнало. Целта е новият парк да бъде изграден в максимално запазена естествена среда.

Първоначалните проектни дейности, които предстои да се реализират на площ от 40 дка, в местността "Саровица", обхващат обособяването на свободни зони за групови занимания, пикник и спорт, различни атракциони за деца и възрастни, част от които дълга пързалка и въжен мост. Съоръженията на обособените места за различни видове интереси ще бъдат изградени от естествени материали - дърво и камък, между естествено залесената борова гора, с идея за максимално запазване близостта на природата. Между запазената растителност, няколко десетилетия поред, е предвидено също изграждането на въжен мост и обособяването на зоокът, с различни видове животни.

Припомняме, че паркът ще бъде изграден поетапно, като част от атракционите ще бъдат отворени още през следващите месеци. Във връзка с постъпили предложения от жители на град Разлог, свързани с визията на парка, Община Разлог остава отворена за още идеи за финалното работно проектиране, както и за оригинално име, до края на месец февруари.