Заместник-председателят на Общинския съвет и председател на групата съветници "Браво, Пловдив" Савина Петкова е назначена за заместник-кмет по транспорта в Община Пловдив от днес. 

Съгласно закона Петкова трябва да подаде оставка като общински съветник чрез председателя на ОбС до Общинската избирателна комисия. След това ОИК на свое заседание ще прекрати пълномощията й и ще обяви името на следващия избран за съветник от листата на ПП "Българска прогресивна линия". С регистрацията на тази партия сдружение "Браво, Пловдив" вкара в местния парламент петима съветници - Савина Петкова, Ерол Садъков, Ангел Молев, Яна Димитрова и Борислав Инчев. Според регистрацията в ОИК за местните избори през октомри 2023 г. следващият в листата е д-р Любомир Паунов. 

Излъчването на заместник-председател на Общинския съвет от "Браво, Пловдив" не става автоматично, а с решение на ОбС след гласуване. Групата си избира председател, за което се изпраща уведомление до председателя на съвета, а той от своя страна го огласява в началото на заседание на местния парламент.