Реконструкцията на Бетонния мост се очертава да започне в края на март или началото на април. Това съобщиха на съвместна пресконференция кметът Костадин Димитров и заместникът му инж. Тошо Пашов, предава "Фокус"

Реалната работа по съоръжението, заедно със затварянето на движението, на практика ще стартира след пускането на трафика по автомобилния пробив "Модър - Царевец". За този обект строителните фирми многократно са уверявали администрацията, че ще приключат до март. 

В общината все още не са внесени актуализираният проект за ремонта на Бетонния мост, както и анекса с обединение "Проект Пловдив" ДЗЗД, което изпълнява пробива при централна жп гара и дейностите по модернизация на жп ареал Пловдив. 

На среща в министерство на транспорта зам.-кметът Пашов е поискал сформиране на група, на която да се обсъдят обструкциите на общината по пътната част на съоръжението в посока бул. "Македония". Втората тема, за която настоява администрацията, е в анекса на НКЖИ със строителния консорциум да се впишат конкретни срокове за ремонта на моста и уверение, че ще бъде извършен за 6 месеца. 

"Сроковете са: февруари да бъдат внесени официално документите с искане за издаване на разрешение за строеж и да се издаде разрешението за строеж. Март - в едномесечен срок НКЖИ да уведомят турската страна, че се спира движението на влаковете. Реално края на март - началото на април започва демонтажа" - обясни Пашов. 

Очаква се анексът между НКЖИ и "Проект Пловдив" ДЗЗД да бъде подписан през настоящата седмица.