Общински терен с площ от 240 кв. м. ще бъде даден за целите на проект на държавно предприятие "Пристанищна инфраструктура“, който е част от контрола на корабния трафик. Там ще бъдат поставени радио и навигационни съоръжения, свързани с безопасността на корабоплаването на Варненския залив, Пристанище Варна-Изток, Канали 1 и 2, "Фериботно пристанище“ и Пристанище Варна-Запад. Това стана ясно от заседание на постоянната комисия "Собственост и стопанство“ към Общинския съвет във Варна.

Вчера съветниците дадоха своето съгласието за продължаване срока на 5 договора за безвъзмездно право на ползване на имоти общинска собственост. Единият от тях е в полза на Дирекция "Здравеопазване“ за дейността на здравните медиатори в район "Аспарухово“.  Вторият имот, който представлява офис, се дава за срок от пет години на Областния експерт на Министерството на младежта и спорта.

Пак поради изтичащи договори общинското предприятие " Комплекс за детско хранене“ получи 14 помещения за срок до 10 години. Имотите ще се ползват за складове, разливочни пунктове и детски кухни. Гласувана беше и база в района на Приморски парк за товарните автомобили и техниката на ОП "Управление на проекти и озеленяване.“

С единодушие общинските съветници дадоха "зелена светлина“ за одобряване на застрахователи на три общински дружества.

Решенията на комисията ще влязат в сила след гласуването им на заседание на Общинския съвет във Варна.