Със заповед на министъра на вътрешните работи Калин Стоянов от 20 септември за заместник-директор на ОДМВР – Пловдив е назначен комисар Димитър Събчев, съобщиха от пресцентъра ан МВР, потвърждавайки новината на "Фокус" отпреди няколко дни. Днес той официално бе представен пред ръководния състав на дирекцията от директора старши комисар Георги Чергов

Димитър Събчев е роден през 1975 година в Пловдив. Притежава магистърска степен по право от Юридическия факултет на ПУ "Паисий Хилендарски". Кариерата му в системата на вътрешното ведомство започва през 2000 година, когато завършва факултет “Полиция" в Академията на МВР и е назначен на длъжност разузнавач в сектор “Криминална полиция" на Шесто РУ в Пловдив.

В периода 2001 – 2004 г. заема същата позиция последователно в Първо РУ – Бургас и в Трето РУ – Пловдив, където през 2010 година става началник на група в сектор “Криминална полиция". От 2015 година ръководи Шесто РУ – Пловдив. През юли 2017 г. е назначен като заместник-директор на областната дирекция, а след освобождаване на този пост четири години по-късно, той поема ръководството на РУ-Раковски.

За постигнати високи професионални резултати по време на службата си в МВР Димитър Събчев е награждаван многократно.