Нов "мост“ свързва спирката на кръговото кръстовище при "Качица“ с кв. "Колю Фичето“ във Велико Търново. Местни ентусиасти са поставили в района на пряката пътека, която е преди бензиностанцията и РИОСВ – Велико Търново дървени палети, по които гражданите да преминават, за да не стъпват по калта и да не попадат в локвите, предаде кореспондент на "Фокус“. Темета предизвика десетки коментари в социалните мрежи след пост на търновка, която "честити“ новата придобивка. Част от хората се присъединяват към нея като са щастливи, че няма да им се налага да газят в мръсотията. Други пък с ирония казват, че това е дело на Община Велико Търново, която според тях за пореден път не си е свършила работата и се налага гражданите да решават проблеми сами, вместо администрацията да го прави.

"Търново може вече да не е много Велико, но пък тук таме има по някой Велик човечец“, гласи един от коментарите. "Според мен това е проект на общината за около 60 000 лв.“, казва друг гражданин. Трети са на мнение, че съоръжението ще "изчезне за 60 секунди“, тъй като популярността, която придоби във Фейсбук за ден ще накара недоброжелателите да се задействат и да отмъкнат "дървения мост“.

Не липсват и подкани към общинарите да се задействат и да измислят решение, тъй като пътеката ежедневно се използва от стотици търновци, които искат да стигнат до спирката, до кв. "Бузлуджа“ или до Автогара "Запад“.

Луиза ТРАНЧЕВА