В Центъра за защита на природата и животните (ЦЗПЖ) в Добрич тази неделя - 19 март, предстои Нощ на хищните птици. Началото е в 18:00 ч. в голямата зала, предаде репортер на "Фокус". Събитието ще последва друго в почивния ден, с което започва сезонът на доброволческата дейност в зооцентъра.

"Ако обичате природата и се интересувате от темата за опазване на биоразнообразието на България, ви уверяваме, че при нас ще срещнете хора със сходни интереси и ще придобиете нови знания", посочват от ЦЗПЖ, който заедно със спасителен център за диви животни "Зелени Балкани" организират  образователна презентация с фотографии от дейността на спасителния център, както и присъствие на демонстративни хищни птици.

Събитието е с вход свободен. При желание участниците могат да посетят зооцентъра още в 13:00 ч. и да бъдат част от една от работните групи доброволци и да помогнат с малки и големи задачи, а в почивките да наблюдават двойката кафяви мечки - Берна и Костадин, които вече се разбудиха от зимен сън и предизвестяват настъпващата пролет.

Жулиета НИКОЛОВА