Над 120 заведения и търговски обекта се включват в благотворителната "Нощ на ангелите“ и тази година. Събитието ще бъде на 17 септември ( събота) в Пловдив и други градове на страната. Инициативата обединява хората и бизнеса за каузата да помогнат хора в нужда.

Включвайки се в "Нощ на ангелите“, заведенията и търговските обекти даряват част от оборота си, направен в Деня на Вяра Надежда и Любов. На 17 септември на сцена “Ядрото" в "Капана“ се организира благотворителен  базар, детски работилници и други инициативи, които също подпомагат събирането на средства.

"Нощ на ангелите“ е благотворително събитие, което се провежда за трети път. Първата година инициативата успя да обедини Пловдив и да събере близо 70 000 лева за лечението на 34-годишния Ангел Краевски – баща на три деца, диагностициран с остра миелоидна левкемия. Той вече е вкъщи след едногодишно лечение в чужбина и вече е в ремисия.

Миналата година каузата беше за малкият Божидар, който е с диагноза аутизъм и е изправен пред огромни затруднения в комуникацията с останалите. За неговото лечение също събрани около 65 000 лв. 

Целта на "Нощ на ангелите“ тази година е да помогне на няколко каузи. Сред нуждаещите са двама млади родители и 2 деца. 

Призивът отново е в благотворителното събитие да се включат представители на бизнеса, творци и хора, които искат да помогнат. Всеки може да се включи в инициативата, като посети на 17 септември някой от обектите или се включи в музикалното бинго на ул. "Абаджийска", както и ако посети благотворителния базар в Капана. 

Кои са заведенията и търговските обекти, които се включват тази година, както и за подкрепяните от нас каузи може да видите тук.

Каузите на фондация “Нощ на Ангелите" може да подкрепите и чрез дарение на:

BG43UNCR70001524538790

Уникредит Булбанк

Титуляр: Фондация Нощ на Ангелите