Двама актьори от Варна са номинирани за тазгодишната награда "Аскеер“.

За водеща мъжка роля за приза ще се бори Константин Соколов за ролята му на Петър в "Ботушът" от Лило Петров, реж. Стоян Радев Ге. К., Театрално-музикален продуцентски център Варна - Драматичен театър "Стоян Бъчваров" - Варна.

В раздела за поддържаща мъжка роля, номиниран е Недялко Стефанов за ролята на Симеон в "Ботушът" от Лило Петров, реж. Стоян Радев Ге.К., Театрално-музикален продуцентски център Варна - Драматичен театър "Стоян Бъчваров" - Варна.

На 24 май - в деня на най-светлия ни празник, празника на българската писменост, духовност и култура, в Театър "Българска армия" Фондация "Академия Аскеер" ще връчи за 33-ти път своите награди за постижения в театралното изкуство през изминалия сезон.

Наградите "Аскеер" са единствени по рода си театрални награди в България, при които отличията се дават "от артисти - за артисти" и всяко от тях е професионален и естетически избор на хора, правещи театър.

Единадесетте спектаклови категории на "Аскеер 2024" включват представленията и техните творци с осъществена премиера в периода от 1 април 2023 г. до 31 март 2024 г.