"Жените раждаме и отглеждаме живот. Ние създаваме дом и семейство. Наред с това се развиваме професионално и работим наравно с мъжете. Жените заслужаваме любов и уважение. Ние винаги ще защитаваме Жените и децата от домашно насилие, но искаме да сме маики, а не родител 1. Искаме децата ни да са момче и момиче а не нещо трето. Уважаваме хората с различна сексуална ориентация. Те са свободни да избират какви да бъдат като навършат пълнолетие, но да не се посяга на децата. Неолибералната джендър идеология има алтернатива. Ние БСП сме алтернатива. Ние сме за съхраняване на семейството и семейните ценности, за биологичния пол на децата ни. Подкрепете ни с номер 1 в бюлетината, за да има в парламента силна спирачка пред посегателството към децата ни."

Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова във Велико Търново, където листата е с най-много жени и млади хора. А препълнената зала в старата столица посрещна тези думи с бурни аплодисменти.

"БСП ще работи за преодоляване на неравенствата във всички аспекти. Може ли хората в региона и особено Велико Търново да дишат чист въздух? Да, ние можем да го постигнем! Може ли да се изгради инфраструктура, която да стане основа за инвестиции и създаване на качествени работни места? Да, можем да го направим. Може ли хората от малките населени места да имат пътища, вода, здравеопазване? Да, можем да го гарантираме чрез по-силна подкрепа от държавата за общините. Нека в тази кампания покажем, че сме номер 1 не само в бюлетината, но и като идеи, политики, хора и компетентност."

Това каза водачът на листата на "БСП за България" във Велико Търново Кристиан Вигенин