“При този тежък инцидент, който стана във вчерашния ден, в този участък имаме положена хоризонтална маркировка, имаме изкърпване на пътния участък и състоянието е задоволително към момента. Имаме работещо улично осветление, имаме безупречно окосяване и премахване на храсти т.с всички компоненти на пътната безопасност са налице. Явно проблемът е друг". Това каза за Агенция “Фокус" кметът на столичния район "Панчарево" Николай Гюров във връзка с тежката катастрофа, при която загина мъж, а девет души бяха ранени. 

Кметът поднесе искрени съболезнования на близките на загиналия шофьор и пожела бързо възстановяване на пострадалите. 

"Изключително тежък инцидент. Вярвам, че пострадалите ще се възстановят успешно и им желая по-скорошно оздравяване Съболезнования към семейството на загубилия живота си", каза Гюров. 

Николай Гюров обясни, че е научил за пътния инцидент по надлежния ред от дежурния в полицейското управление. 

"Бях информиран от дежурния към районната администрация след 22:00 часа, респективно веднага след настъпване на тежкото пътно-транспортно произшествие. Те са длъжни да информират мен като ръководител на районната администрация. От там насетне нямам конкретна информация, в която да се посочват някакви детайли от съдебно-техническата експертиза, така че към момента не бих могъл да коментирам преди официалното публикуване на тези данни. Също като вас медиите, знаем за броя на участниците, пострадалите в катастрофата, но това е официалната информация, с която разполагам към момента", подчерта той. 

Тъжната новина е застигнала кмета непосредствено след тържествата по повод Националния празник за Съединението, който съвпада и с празника на Панчарево. 

"Вчера след хубавия Национален празник, който съвпадна с тържествата в Панчерево, бях тук на място. Малко преди 21:00 часа се прибрах и се присъединих към семейството, и всъщност лошата новина ме завари вкъщи", каза още той. 

Гюров припомни още, че много тежки инциденти се случват по време на големи празници и призова за толерантност на пътя. 

"В крайна сметка този инцидент помрачи празника вероятно в цяла България. Без да търся паралели и асоциация, ако се върнем в исторически план назад, виждате преди Бъдни вечер, преди Коледа, Великденските празници колко тежки инциденти са ставали на територията на държавата. Сякаш ги бяхме забравили напоследък. До вчера, когато медиите отново ни представиха тази новина. За съжаление изключително лоша. За нас лошо стечение на обстоятелствата е, че е на територията на район “Панчарево", но уви никой не е застрахован от инциденти, затова призовавам за разум толерантност на пътя и много отговорност към собствения и живота на останалите участници в движението по пътищата", заяви кметът.

Нели СТАВРЕВА

Очаквайте целия разговор с кмета на район "Панчарево" Николай Гюров в рубриката "Интервю".