В по-голямата си част фестивалната програма на "Капана фест“ остава безплатна, така и ще бъде. Но главната сцена няма как да бъде без подкрепата на общината, само с един-двама спонсори. Това каза инициаторът на "Капана Фест“ Никола Сивков в предаването "Денят на фокус“ на Радио "Фокус“.

Тази година фестивалът празнува своя първи юбилей. За първи път обаче той се провежда без финансовата подкрепа на Община Пловдив. "Това е по-скоро повлияно от странични фактори, разногласия в моралните ценности – моите и на общинския съвет. Така измислих нова концепция, която ми се въртеше от известно време в главата – да обединим различни фестивални организатори под едно събитие. Всички концерти се организират пряко от колеги, не от мен. "Капана Фест“ предоставя техническо обезпечение на цялата зона за главна сцена, декорация и всички други удобства, а организаторите рекламират и организират своите концерти и съответно получават възможността да продават билети за предстоящите им събития. Всички приходи от концертите са в полза на артиста и организатора, "Капана Фест“ няма никакво отношение при продажбата на билети“, обясни Никола Сивков.

"Капана Фест“ си партнира и с габровския 6Fest – фестивал за циркови и театрални изкуства. "Той също ще ни гостува, паралелно с музикалните представления. Пред римския форум, пред входа на Централна поща на 10, 11 и 12 май ще има различни представления от цирково, танцово и театрално изкуство“, допълни организаторът на събитието.

Програмата ще бъде открита на 9 май с Дара Екимова и Мила Роберт. На главната сцена на 10 май ще бъде ONYX. На 11 май гостува Sofia Live Festival, куриран от Рут Колева и с участието на Жлъч, Григовор, Гена, Leena и YAИА, ТДК и PISTAMASHINA. Фестивалната програма ще бъде закрита от Opera Open с няколко детски представления и постановки, подходящи за открита сцена.

"Капана Фест“ представя основно творци и занаятчии. Паралелно се случва и артистичното изложение "Базар Капана“, към което има малка сцена с локални артисти, обясни Никола Сивков.

"Капана Фест“ организира няколко съпътстващи каузи. Една от тях е "Осинови си домашен любимец“, а друга подкрепя хора в нужда, за които ще бъдат събирани средства по време на събитията.

Главната сцена ще бъде с вход, а спомагателната сцена и представлението на 6Fest са без вход.