Много се радваме, че г-н Никола Барбутов - заместник-кмет в Столична община в направление "Европейски политики, международна дейност и туризъм", е взел присърце всичко, което говорихме на общата ни среща на 10.01.24 г. в Столична община. Това е знак за прозрачност в намеренията и действията, за градивно отношение към добрите идеи и проекти за София. Това заявиха от Българската Асоциация за Термално Наследство на страницата си във Facebook, видя "Фокус".

Никола Барбутов пък написа в личния си профил в социалната мрежа: "Минералната вода на София може да привлича туристи от цял свят, които търсят възможности за лечение и здравословна почивка. Изворите са с различен произход, минерализация и каптаж и това предлага широк спектър от възможности, както за оздравителни цели и рехабилитация, така и за отдих и развлечение. За да се възползваме максимално от потенциала на минералния воден ресурс, за развитие на туризма в София, ще приоритизираме следните дейности:

- Реставрация и модернизация на съществуващите минерални бани и превръщането им в атрактивни и съвременни места за рехабилитация и социализация.

- Създаване на специализирано звено за управление и поддържане на баните и минералните извори

- Популяризиране на минералните бани като дестинации за посещение в града.

С тези мерки можем да превърнем София в един от водещите балнеокурорти в Европа, за което тя винаги е имала небивал потенциал!".

Sofia24.bg припомня, че на 12 януари тази година, Никола Барбутов каза, че очаква строителните дейности на банята в "Овча купел" да приключат до края на юни. Тогава той провери строителните дейности заедно с кмета на столичния район "Овча купел“ Ангел Стефанов.