Постановката "Ние врабчетата“ на малките артисти от Театрално школо "Сава Доброплодни“ и Un beso art&danceпредставят два пъти през април във Велико Търново, предаде кореспондент на "Фокус“. Малчуганите ще се включат в Националния фестивал на детско-юношеското творчество"Малкият принц“. Трупата, водена от актьора навеликотърновския театър Кирил Милушев, е средселектираните формации за престижния форум.

"Ние, врабчетата“ е премиерно заглавие в афиша натеатралното школо. Драматизацията е плод на съвместнитеусилия на младите актьори от МДТ "Константин Кисимов“ БоянФърцов, Кирил Милушев и Никол Бойчева. Над режисурата, костюмите и музикалната среда работи Кирил Милушев, апластиката е направена от Лилия Иванова. На сцената щевидите Анна-Мария Григорова, Анджелина Ненчева,ВикторияАндреева, Гергана Петкова, Елина Николова, Иван Мишев, МилаИванова, Рая Атанасова, Розанна Мишева и Симона Цветанова.

"Ние, врабчетата" е представление за чистотата и наивитета натоку-що появили се врабчета и тяхната реакция на новия свят. Един спектакъл за пъстротата на живота и различието на всеки, но без това да е пречка да сме едно цяло. Драматизациятаобединява няколко разказа на Йордан Радичков, събрани вкнигата, които проследяват различни етапи от живота нагероите.

Всички търновци и гости на града ще могат да се насладят на "Ние врабчетата“ на 8 април от 12:30 часа или на 22 април от 13:30 часа в залата на танцовата школа – на бул. "Никола Габровски“ 2, етаж 4.

Входът е свободен, но е необходимо запазване на място. Телефонът, на който можете да го направите, е 0896 577 050.