На 11 декември в управлението бил подаден сигнал за кражба на 1000 лв. и 440 паунда от хотелска стая в Кърджали. В хода на започналата проверка било установено, че съпричастен към случая е 28-годишен, който успял да проиграе открадната сума в казино. Мъжът, който се придвижвал с лек автомобил "Мерцедес“, бил тестване за наркотични вещества и техническото средство отчело положителен резултат за кокаин. Издаден е талон за медицинско изследване, но водачът отказал проби за химически анализ. При последващо претърсване в хотелска стая полицейски служители открили бяло прахообразно вещество, което при тест реагирало на кокаин и зелена листна маса, за която с тест било установено, че е марихуана. Дрогата е иззета и е на съхранение в РУ-Кърджали. Това съобщиха от пресцентъра на ОДМВР-Кърджали. 

В полицейското управление за срок до 24 часа са били задържани извършителят на кражбата, който управлявал автомобил след употреба на алкохол, както и 27-годишен, в чиято стая са били намерени наркотиците.

Образувани са: досъдебно производство за незаконно притежаване на високорискови наркотици, бързо производство за управление на моторно превозно средство след употреба на дрога и проверка за кражба.