ОП "Чистота" прекрати договора за вендинг автомати, които са монтирани в двора на предприятието и демонтира устройствата след намеса на Plovdiv24.bg.

В медията ни постъпи сигнал за това, че несвързани с НАП и без фискални устройства автомати за кафе и захарни изделия са разположени в двора на ОП "Чистота".

Факт е, че от началото на новия мандат не са провеждани търгове или конкурси за разполагане на кафе-автомати в предприятието. Няма и информация за определяне на схеми и места за разполагане на такива.

Кой и как е разпоредил поставянето им е неясно, още повече, че машините ползват нерегламентирано и ток от мрежата на общинското предприятие. Интересното в случая е, че е реализирана система за бартер, като на служители на предприятието се дава кафе под формата на капсули.

Попитахме общинското ръководство кой и кога е разпоредил да се поставят тези вендинг машини и на какво основание. Какъв наем получава от тях община Пловдив и на какво основание се ползва ток от общинското предприятие. Още -  как документално е оформена сделката с "бартера на кафе капсули“.

Повече от седмица отне на ръководството на общинското предприятие, в лицето на директора му Десислава Георгиева, да отговори на нашите въпроси.

Преди въпросите ни да стигнат и до НАП, изненадващо дойде решението на ръководството вендинг машините да бъдат демонтирани, а договорът за тях да бъде прекратен.

От ОП "Чистота" дори ни изпратиха снимки на премахнатиите автомати. Част от въпросите обаче остават да висят.

Явно от "Чистота" смятат пловдивските данъкоплатци за пълни наивници и балами, след като по толкова нескопосан начин се опитват да прикрият очевидна корупционна схема.