Незагасена цигара е една от версиите за пожара в УМБАЛ "Св. Георги“, съобщи за "Фокус" директорът на РДПБЗН в Пловдив ст. комисар Васил Димов. Проверяват се и други версии, като техническа неизправност в електрическото оборудване, например. По случая е образувана проверка в ГД "Пожарна безопасност и защита на населението“.

Тази сутрин темата коментира и главен комисар Александър Джартов, директор на ГД "Пожарна безопасност и защита на населението“, според който огънят вероятно е тръгнал от стаята на санитарите. Инцидентът се разследва и в момента се уточнява кой е пушил – пациент или човек от персонала на болницата.

"Ние няма как да дадем нещо по-конкретно, но със сигурност се проверяват всички възможни версии", добави директорът на пловдивската пожарна. По думите на Димов разследващите органи ще преценяват дали има престъпно деяние и дали ще бъде заведено следствено дело.

Сигналът за възникнал пожар в една от стаите на етаж 11 в болницата е постъпил малко след 21 часа снощи.

Незабавно са били изпратени 10 екипа на пожарната. Евакуирани са били пациентите от три етажа - девети, десети и единадесети.