На 27 май в навечерието на най-дългоочаквания празник от всички деца 1-ви юни – Международния ден на детето в красива Нова Загора гостува любимият на малки и големи държавен куклен театър "Георги Митев - Жоро", гр. Ямбол.

Талантливите кукловоди представиха пред децата от детските градини в града и общината постановката "Цар Лъв“ по едноименната анимация, която бе подарък към тях от кмета на община Нова Загора Галя Захариева.

Сцената на театър "Минко Балкански“ се превърна в същинска африканска савана, в която артистите пресъздадоха историята на малкото лъвче Симба, лудориите на Тимон и Пумба, мъдроста на Рафики, злите постъпки на хиените Шензи, Банзай и Ед, добрините на красивата Нала и лошия Скар, който накрая си намира заслуженото за злите постъпки.

Малчуганите гледаха в захлас и с голям интерес любимото си филмче, само че този път на живо, представено от кукловодите артисти Ангел Попов, Калина Баракова и Жулиета Николаева, които завладяха сърцата на децата с пламенната си игра и спечелиха техните усмивки.