Жителите на Раднево се оплакват от нерегламентирано сметище в близост до ромския квартал в града, предаде репортер на "Фокус". Те настояват отговорните институции да вземат отношение и дори да бъдат налагани глоби на нарушителите, ако се налага. Има и такива, които се опасяват от зарази и болести.

Ако съдим по социалните мрежи, това е един от най-често споделяните оплаквания за наличие на сметища в целия град.

"Тук в групата всички са с европейски навици за чистота, а като изляза на улицата виждам едно сметище. Интересно от кой се е получило? Едни казват от собствениците на кучета, те пък - от майките с деца, те от своя страна – от тийнейджърите, все някой друг е виновен. А като тръгна по улиците и лайна виждам, и бутилки от бира, и банички, и памперси... Сами си направете извода. Ами в тази среда и да искам, не мога да бъда европейка. Не чистя след кучето си, защото ме е срам от някой "европеец" в групата, който на улицата ще ми се присмее. Да те видят, че чистиш лайна в центъра на Раднево е същата атракция, като да видиш непочистено кучешко лайно в центъра на Париж - и двете най-вероятно ще бъдат заснети с телефон (както се е случило с една моя позната, собственичка на куче в Раднево)", казва гражданка на Раднево.

От Община Раднево, обаче, твърдят, че сметопочистване се извършва ежеседмично в източния район на града, поставени са и контейнери, но в местната администрация не са влезли никакви постъпления от данъци, заплатени от жителите на ромския квартал.

Рени АТАНАСОВА