16-годишен шофьор без книжка шофира пиян и демонстрира съмнително поведение, съобщи ОДМВР-Русе.

Около 05:20 часа на 17 март, при обход в централната част на гр. Ветово патрулен екип на местното районно управление е забелязал лек автомобил да преминава бавно покрай сградата на общината и да се насочва към обходния маршрут на града. Полицейските служители са предприели действия за спиране и проверка на колата и пътниците в нея.

Установено е, че превозното средство управлява 16-годишен младеж от гр. Ветово, а с него пътува друг млад ветовчанин. Водачът е тестван от полицаите за употреба на алкохол с техническо средство, при което уредът е дал положителен резултат от 1,36 промила алкохол в издишания въздух.

В хода на проверката е изяснено още, че младежът управлява автомобила в едногодишен срок от наказването му по административен ред за управление без книжка, като наказанието му е влязло в сила през ноември м.г.

16-годишният е бил съпроводен до болница "Канев“ в Русе, където пред медицинско лице е отказал да даде кръвна проба за изследване. По случая е образувано бързо производство по описа на РУ Ветово за престъпление по чл. 343б, ал.1 от НК и чл. 343в, ал.2 от НК.