Пловдивчанин реши да сигнализира за непроходими тротоари в центъра на града, видя "Фокус". Той е публикувал и снимки в "Забелязано в Пловдив", за да покаже какво е състоянието на предназначените за пешеходците места за безопасно преминаване.

Става въпрос за улица "Йоаким Кърчовски", която е пресечка на бул. "Васил Априлов". Макар и малка улицата е доста натоварена, тъй като в близост е една от базите на УМБАЛ "Свети Георги", Медицинския университет, дирекция "Местни данъци и такси", лаборатория и т.н.

От кадрите е видно, че тротоар няма, прорасли издънки от дърветата покриват цялата му площ, която и без това е тясна. Допълнително корените на дърветата също пречат на свободното и безопасно преминаване.

Вариантът е бързо притичване по пътното платно, за да могат пешеходците да преминат от единия край до другия на улицата.

Наскоро пред "Фокус" кметът на район "Централен" Георги Стаменов коментира, че големите дървета, които заемат целите тротоари е сериозен проблем, още повече че те са към края на своя жизнен цикъл. 

По думите му, ако те бъдат премахнати няма и как да се посадят нови, тъй като няма достатъчно пространство и отново ще пречат.