Грубо погазване на Закона за движение по пътищата видя "Фокус". Всъщност проблемът е сериозен и е от години, което означава, че никой не му обръща внимание.

На пл. “22 септември", бившия “Гроздов пазар", десетки коли паркират всеки ден на кръстовището с улиците “Преслав" и "Княз Дондуков-Корсаков“. Районът попада и в синя зона, където паркоместата са кът. Ето защо не са редки случаите, когато уж за малко се паркира на два реда, което затруднява видимостта и придвижването. Има случаи, когато, за да избегнат нарушителите, останалите водачи, трябва да навлязат в насрещното.

Там буквално паркират и върху пешеходните пътеки, а това още повече ограничава видимостта.

Припомняме на екипите на ОП “Общинска охрана" и на Общинска полиция, че съгласно Чл. 98. (1) Престоят и паркирането са забранени:

1. на място, където превозното средство създава опасност или е пречка за движението или закрива от другите участници в движението пътен знак или сигнал;

2. на пешеходни или велосипедни пътеки и на разстояние, по-малко от 5 метра преди тях;

3. на кръстовище и на по-малко от 5 метра от тях;

Надяваме се да вземат под внимание нашата публикация и да обходят района, където сигурни сме ще намерят доста нарушители, а тяхната дейност ще доведе до необходимата превенция.