Районен съд - Варна осъди 37-годишен мъж за кражба от завод. Делото бе разгледано в процедура на съкратеното съдебно следствие, с признаване на вината от подсъдимия и редуциране с 1/3 на наложеното наказание. Така за извършената кражба, съдът осъди 37-годишния подсъдим на 8 месеца лишаване от свобода, което наказание да бъде изтърпяно при първоначален строг режим.

Кражбата е извършена в периода 20 -22 май 2022 г., от склад на варненски завод, 

при условията на продължавано престъпление. Деянието е осъществено в малките часове на нощта чрез разрушаване на прегради, здраво направени за защита на имот - разбиване на прозорец. Първоначално на 20-ти май 2022 г. подсъдимият проникнал през счупения от него прозорец в склад, където се съхранявали радио-технически части и взел куплунги, но бързайки да напусне с откраднатото изгубил мобилния си телефон и якето.

Два дни по-късно той отново проникнал по същия начин в склада и отнел още куплунги (общо 50 броя за двата дни), като действията му били регистрирани от видеоохранителни камери на завода. Причинените от деянието щети не са възстановени.

37-годишният мъж има предходна съдимост. Той бе осъден да заплати направените по делото разноски. Присъдата Районен съд – Варна подлежи на обжалване в 15-дневен срок пред ВОС.