За поредния вандалски акт, извършен в Мездра в дните около Нова година, сигнализираха от Общинско предприятие "Чистота“. Този път неизвестни лица са счупили шест осветителни тела по пътя от стария мост на река Искър към градския стадион "Локомотив“, съобщиха от общинската администрация в Мездра. Унищожени са енергоспестяващи LED лампи, фасунги и захранващи кабели, които са били подменени наскоро. По предварителни изчисления нанесените щети възлизат на над 600 лв.

Това е поредният случай на умишлено увреждане на общинско имущество от страна на хулигани. Ней-често обект на посегателство, обикновено през тъмната част на денонощието след употреба на алкохол и/или наркотични вещества, са осветителни тела, пейки и беседки за отдих, кошчета за боклук, чешми и детски съоръжения за игра в пешеходните алеи, паркове и градинки, пътни знаци, контейнери за битови отпадъци, автобусни спирки и декоративни елементи.

Съгласно Наредба №1 за поддържане и опазване на обществения ред на територията на община Мездра, глобата за такива закононарушения варира от 50 до 200 лева.