Негово Високопреосвещенство Старозагорският митрополит Киприан отслужи Божествена св. Литургия в храм "Св. Йоан Рилски“, по-известен като Потопената църква на "Жребчево“. Тя е съградена през 1891 година в село Запалня, което се заличава с указ през 1965 г., заради строежа на язовира.

Последната служба през миналия век е на 28 април 1963 година, когато се венчава синът на поп Драган Стойков, Стойко Стойков, който и днес не скри вълненията си, че за четвърта поредна година богослужебната традиция за Литургия в първата неделя на месец август се спазва. Именно през 2019 година боголюбиви християни започнаха реконструкция и частично възстановяване на храма със собствени средства.

Фасадата на църквата е укрепена напълно, подменена е подовата настилка, положен е бетонен под, облицован с камък, поставени са кръст и дограма, почистена е растителността в близост. Сред спомоществователите са известният кулинар и телевизионен водещ Ути Бъчваров, Иван Петров, Николай Георгиев, Петко Петков, Радка Бъчварова, Тодор Азманов, Красимир и Стоян Крълеви и други патриотично настроени християни, помнещи предишното величие на храма. Тепърва ще се разглеждат различните варианти, които могат да спрат влизането на водата в него.

"Винаги трябва да се стараем сърцето ни да излъчва благост и доброта. В този прекрасен ден Бог ни допусна да влезем в дворите на храма на покровителя на цяла България Св. Йоан Рилски Чудотворец, за да измолим милост, благодат и мир и да бъдем всички в онази вяра, която ни дава надеждата и любовта. Благопожелавам на всички здраве и благоденствие!“, завърши словото си в края на службата владиката. В нея участва и Архиерейският хор с диригент Мария Денкова.