Служителите от ДАИ Пловдив продължават с ефективната стачка, която започна миналата седмица, предава Plovdiv24.bg.

Те настояват за 30% увеличение на работните заплати и изравняване на възнагражденията на една и съща длъжност, тъй като в момента има разлика от 400-500 лева.

Иска се също да бъдат назначени още поне 200 инспектори, тъй като България има ангажимент според европейските регламенти да извършва проверка на пътници и товарни превози. Не на последно място се поставя въпросът за подобряване на условията на работа, нови униформи и обновяване на автопарка, посочи инспекторът от ДАИ - Пловдив Стойчо Стойчев. 

Протестът ще продължи съгласно арбитражното споразумение и служителите ще извършват работа в намален обем, т.е. - ако за деня има записани за теоретичен изпит 5 групи, ще бъде изпитана една. Идентична е ситуацията и с практическия изпит. Миналата седмица са били върнати половината от кандидатите за шофьори. На тези, които пътуват от далечни градове, например Карлово, им е съобщено по телефона да не се разкарват напразно. Останалите, които не са разбрали, че има ефективна стачка, се явяват и разбират на място. 

Протестът ще продължи докато се изпълнят исканията на служителите. Не е ясно колко време ще отнеме, тъй като не са извикани на разговори в ИА АА и не се провеждат преговори в момента.