Село в Русенско недоволства срещу енергоснабдителното дружество. Заради прекараните дни без ток жителите на Червена вода настояват за обезщетения. Кметът на селото Владимир Димитров каза, че вчера следобед е възстановено електрозахранването и до последната къща, съобщава NOVA.

Местен жител, който настоява за обезщетение, разказа, че преди това една седмица не е имало ток заради профилактика, общо 9-10 дни не е могъл да работи. Затова настоява за декември енергоснабдителното дружество да поеме сметката за ток заради пропуснати ползи. Хората в селото масово недоволстват заради техни извънредни разходи и повредени уреди. Всеки ден токът спира по 3-4 пъти, разказаха местните жители.

От "Енерго-Про" казаха, че електрозахранването в Червена вода е възстановено още в понеделник, а при "непреодолима сила" не възниква задължение за изплащане на обезщетение. Ще бъде изготвено уведомление обаче до местните жители, в което да се разясни как те могат да си потърсят правата, каза още кметът Владимир Димитров.