Има нов шанс Рангел Бизюрев, който е основният заподозрян за убийството на Димитър от Цалапица, да бъде доведен в България и да бъде разпитан като свидетел по обвинението срещу близнаците Борислав и Валентин Динкови, след като делото беше отложено за 26 март, предаде репортер на "Фокус"

"Имало Господ" - коментира кратко майката на Димитър - Атанаска Бакалова. Чичото Пейчо Малинов допълни, че малко по малко нещата започват да се  нареждат. 

Не повече от 15 минути продължи днешното заседание срещу близнаците. Още в началото защитникът им поиска съдът да си направи самоотвод, но искането беше отхвърлено  с аргумент, че за съда е важно да се разкрие обективната истина и не се чувства предубеден от изхода на делото.

А на твърдението, че е предубеден, съдът отговори, че към момента на внасянето на обвинителния акт не е било ясно местонахождението на Рангел. В хода производството той е бил установен и може да бъде разпитан като свидетел по делото срещу Динкови. 

Защитата на близнаците поясни пред журналисти, че специално за съкратеното съдебно следствие има тълкувателно решение на ВКС. В конкретния случай съдът в началото приема, че може да гледа делото по съкратената процедура, а на третото заседание променя решението си. Адвокат Светлана Званчева потвърди, че братята признават вина за лично укривателство.