Не е ясно защо единият водач от тежката катастрофа край Стара Загора е загубил контрол над автомобила, съобщиха за "Фокус" от ОДМВР-Стара Загора. В резултат на удара между две коли е починал един мъж, а друг е в болница.

Припомняме, че вчера, около 08:50 часа по път II-66, от с. Богомилово към с. Ракитница, се е движил л.а. “Дайхатсу", управляван от 35-годишен мъж. В района на км. 73+750, поради неизяснени към момента причини, водачът изгубил контрол над автомобила, който навлязъл в лентата за насрещно движение и се блъснал в насрещно движещ се л.а. “Сузуки", управляван от 70-годишен мъж. В резултат на удара, на място е починал водачът на л.а. “Дайхатсу".

Водачът на л.а. “Сузуки" е получил контузии и фрактури. Настанен е за лечение в УМБАЛ - Стара Загора, без опасност за живота. Тестван е с технически средства за употреба на алкохол и наркотични вещества, като резултатите са отрицателни. 

В сектор “Пътна полиция" при ОДМВР - Стара Загора е образувано досъдебно производство. Работата по случая продължава под надзора на ОП - Стара Загора.