С 28 гласа "за", нито един "против" и 7 "въздържал се" пловдивските общински съветници приеха предложението на администрацията за отказ да се одобри фирма "Файн фудс" ООД за наемател на ресторант "Ловен парк" за следващите 10 години, предава Plovdiv24.bg.

Фирма "Файн фудс" с управител Димитър Здравчев стопанисва заведението от 2005  г. Малко преди местните избори миналата година по инициатива на фирмата бе проведен търг. Началната цена за наем на имота с обща площ 2973 кв. метра бе определена на 7029 лева на месец и задължителна инвестиция за целия 10-годишен период в размер на 608 000 лв. за ремонт на ВиК и елинсталациите в сградите и двора, изграждане на нова ограда, обновяване на настилките и стените. "Файн фудс" предлага наем 7100 лева на месец и 610 хил. лева инвестиция и печели търга. 

По закон договорните отношения трябва да се официализират с решение на Общинския съвет. Кметът Костадин Димитров обаче предложи да не се одобрява сключването на договор и да се пристъпи към прекратяването на търга.

Единият съветник, който взе думата за изказване по темата, бе икономистът от "Възраждане" Господин Апостолов. Той отбеляза, че взетото в предишния мандат решение е притеснително.

"Пише, че обектът има нужда от ремонт, а от рекламните снимки се вижда, че е в добро състояние. Смятаме, че трябва да се извърши по-точна оценка, да се завиши наемната цена, да не се допуска прихващане в такъв размер" - аргументира той защо групата ще подкрепи кметското предложение.