На 9 декември се навършват 32 години от вдигането на военноморския флаг на Република България на корвета "Решителни" от състава на Първи дивизион патрулни кораби. Годишнината беше отбелязана с тържествен ритуал във Военноморска база Варна, където е дислоциран дивизионът, който е част от Флотилия бойни и спомагателни кораби.

Корвета "Решителни" има многобройни участия в международни учения, като първото във флота плаване по инициативата "Партньорство за мир". В края на 1991 г. участва и в първото учение с кораб от държава членка на НАТО – американския ракетен крайцер "Йорктаун" при посещението му в град Варна. В следващите години корабът представи Военноморските сили на Република България в задгранични визити, международни учения в Черно море – "Кооператив Партнър", "Бриз", "Ливекс", "Черноморско партньорство“ и активациите на оперативното съединение в Черно море "BLACKSEAFOR".

Корабът участва в операцията по търсене и спасяване на падналия през 2021 г. изтребител МиГ-29, а през 2022 г. корвета "Решителни“ плава за провеждане на тактически учения на единичния кораб, взе участие в тактическите учения на дивизиона и Флотилия бойни и спомагателни кораби, както и в националното военноморско учение "Бриз 2022“.