Навръх Игнажден коледари огласиха с песни и наричания за здраве и благополучие Община Варна. Народният обичай започна с песни и танци на ученици от СУ "Елин Пелин“.

Домакин на срещата бе кметът Иван Портних, присъства и председателят на Общинския съвет Тодор Балабанов. По стара традиция станеникът изреди думи за благословии през новата година, а кметът Иван Портних дари коледарите с пита и пара, съобщиха от пресцентъра на Община Варна.

"Добре дошли, коледари! Очаквахме Ви с нетърпение - като наши полазници да донесете духа на коледните празници, с добри думи и пожелания за всички варненци! Радвам се, че отново Ви посрещаме в общината, тъй като заради пандемията тази традиция бе временно прекъсната. Нека новата година бъде мирна, спорна, плодородна! Всички да бъдат здрави и щастливи! Весели и спокойни празници на всички", обърна се кметът към своите гости. Председателят на Общинския съвет Тодор Балабанов също дари коледарите. Тържеството бе организирано от дирекция "Образование и младежки дейности" в Община Варна.