Жителите на столичния квартал “Мусагеница" масово започнаха да подават сигнали за спукани тръби. Това се случи днес, научи "Фокус".

В голяма група на квартала във Facebook съобщиха по-късно, че това се дължи на хидравличен удар.

"Изгърмелите тръби из квартала по улиците, в ОДЗ и по апартаментите и мазетата ни става ясно, че са от хидравличен удар, в следствие на извършване на ремонтни дейности на "Софийска вода" АД. Има доста наводнения и щети", пише водещият сътрудник на страницата.

За същото съобщава и район "Студентски" в социалната мрежа: "При извършване на ремонтни дейности на Софийска вода АД днес в кв. "Мусагеница" възниква хидравличен удар. В квартала има няколко спукани тръби - при бл. 101, при 96 и при 98. Проблеми са регистрирани и в бл. 102, 99, 110, ДГ 12 Лилия. Районната администрация получи сигнал от засегнати граждани днес в 16 часа и сигнализира незабавно Софийска вода АД.

В момента авариен екип работи по отстраняване на повредата пред бл. 101. В утрешния ден аварийно-ремонтните дейности ще продължат, информираха подизпълнителите на Софийска вода АД на място. Информация можете да получите на сайта на Софийска вода: https://www.sofiyskavoda.bg/water-stops

Или на телефон: 0800 1 21 21".