"Наслада в многообразието“е финалът в Добрич на Студентски обучителен лагер. Международният фестивал на културите ще се проведе на 19 юли от 19:00 часа в Летния театър, предаде репортер на "Фокус". Организатори на събитието са студенти от водещи университети в Индия, Виетнам и Бангладеш в сътрудничество с Висше училище по мениджмънт (ВУМ), което има филиали в Добрич и Варна.

Събитието е кулминацията на триседмичен Студентски обучителен лагер (Student Boot Camp), проведен с подкрепата на програма "Еразъм+“ в рамките на проект HARMONY. Организаторите канят всички любопитни да преживеят завладяващите изпълнения на традиционни танци и музика от Индия, Бангладеш и Виетнам, демонстриращи богатото културно наследство на тези страни. 

Фестивалът е с вход свободен, ще има щандове за изкуство и занаяти, отразяващи разнообразието на представените култури. Увлекателни игри ще забавляват посетители от всички възрасти, като същевременно ще насърчават междукултурното съзнание и връзките с местната общност. Идеята е фестивалът да запознае българите с многообразието на азиатските култури и да насърчи интереса към тях.

Добричани и гости на града имат уникалния шанс да станат част от фестивала на културите "Наслада в многообразието“ и да преживеят  една празнична вечер, в която акцент са многообразието и междукултурното разбирателство.

Жулиета НИКОЛОВА