Наръгаха с нож двама мъже във Велико Търново посред бял ден. Марияна Христова, говорител на Областна дирекция на МВР – Велико Търново уточни за Агенция "Фокус“, че двата случая нямат нищо общо помежду си.

Първият се е разиграл по обяд, около 12:30 часа, в центъра на града.

"По улица "Мармарлийска“ са се разхождали мъж и жена, които са пресрещнати от други двама мъже, единият от които съпруг на дамата. Той я напада и започва да я бие, а приятелят му вади нож и намушква спътника й – мъж на 50 години в гърдите и корема. На място пристига екип на Спешна помощ, който откарва намушкания мъж в търновската болница, където му оказват първа помощ. След като са предприети нужните мероприятия за овладяване на кръвоизлива и стабилизиране, той е настанен в Реанимационното отделение, но все още е с опасност за живота“, разказва Марияна Христова.

Тя уточни и, че извършителите са избягали от мястото на местопроизшествието и към момента полицията ги издирва.

Вторият инцидент се е случил в следобедните часове в района на спирка "Беляковско шосе“. Там в пререкание влизат психично болен мъж и друг 21-годишен, който е криминално проявен.

"Психично болният напада криминално проявеният след устно пререкание, при което вторият хвърля пръст в очите му и първият вади нож. Според снетите показания криминално проявеният е намушкан в петата и след преглед в болницата е пуснат за домашно лечение. Психично болният е настанен в Центъра за психично здраве във Велико Търново“, допълва говорителят на полицията.

И по двата случая се води досъдебно производство.

Луиза ТРАНЧЕВА