Хора от село Марково съобщиха за "Фокус" коя е загиналата жена в жестокото ПТП в Марково. Това е народната певица Диана Иванова, която е сред най-дългогодишните преподаватели в АМТИИ "Проф. Асен Диамандиев“ в Пловдив. 

През последните години Диана Иванова бе художествен ръководител и диригент на вокален смесен състав "Младежки сърца“ към община "Родопи" за изпълнение на автентичен фолклор и стари градски песни. Събира около себе си жени и мъже на различна възраст и навсякъде представят достойно общината, в която живеят и творят.

Произшествието възникна днес в село Марково. Сигналът е получен в полицията към 15.40 ч. По предварителна информация в близост до селскостопански двор лек автомобил "Форд", управляван от 22-годишен, предприел ляв завой и отнел предимството на лек автомобил "Мицубиши" с водач на 44 години.

При удара на място загинала 67-годишна пътничка във втората кола. В болница са транспортирани двамата шофьори и 20-годишно момиче, пътувало в първия автомобил.

Двамата водачи са изпробвани с дрегер за употреба на алкохол и при по-възрастният апаратът отчел положителен резултат. Местопроизшествието е запазено, извършва се оглед. Движението в района на пътния инцидент се регулира от полицейски служители.

Екипът на медията ни изказва най-искрени съболезнования на близките и семейството на Диана Иванова.