Над 300 грама синтетичен наркотик иззеха криминалисти от Районното управление във Велико Търново. От Областна дирекция на МВР уточняват за "Фокус“, че в хода на специализирана полицейска операция за противодействие на престъпления, свързани с наркотици, е задържан 31-годишен мъж. От полицията уточняват още, че той е бил значим производител на пико.

"Вчера следобед, на изхода на старата столица в посока София, е извършена проверка на лек автомобил, управляван от 30-годишна от Велико Търново. С нея пътувал 31-годишен от Ловеч, известен на полицията и осъждан. В личния му багаж криминалистите  намерили 2 пликчета, съдържащи около 50 грама кристалообразно вещество, което при полеви наркотест е реагирало на метамфетамин. При последвало претърсване в обитаваното от него жилище в областния град,  са открити и иззети прекурсори и вещества в различни опаковки, реагирали на метамфетамин, с тегло около 255 грама, и около 3 грама тревиста маса, реагирала на канабис“, обясняват от Областната дирекция.

По случая е започнато досъдебно производство. Шофьорката е тествана за употреба на наркотични вещества, уредът отчел положителна реакция на амфетамин и метамфетамин. Тя е отказала кръвна проба. Срещу нея е започнато бързо производство. И двамата са задържани за срок до 24 часа по ЗМВР.