Напрежение в столичния квартал "Мусагеница" заради предстоящ строеж. Хората се опасяват, че ще останат без пешеходна алея до метрото и спирките на градския транспорт. Оказва се, че мястото, на което ще има нова сграда е частна собственост и принадлежи на Петьо Блъсков, информира bTV. 

Хората водят съдебни спорове, които до момента са без резултат.

“Ние продължаваме да сме на съдебни заседания. Нашите притеснения са, че поземленият имот на нашия блок е отново урегулиран. Павираната улица ще се закрие, защото границите в тези купени имоти излизат на бул. “Климент Охридски", каза Веселка Стефанова.

Според нея ще има голямо масирано застрояване, което не е съобразено с това, че има кухини на метрото. 

“Ние се притесняваме, че ще се спукат основите", каза Стефанова.

Жителите казват, че на няколко метра от техния блок ще има улица.

Петьо Блъсков заяви пред медията, че трите имота са частна собственост и те са защитени по конституция. Той добави, че имотите попадат в устройствен план за жилищно застрояване, който е одобрен от Столичен общински съвет.

“Аз напълно споделям притесненията на хората. Големият проблем обаче е от години назад, когато е сменена собствеността на този терен. Искам да подчертая, че това не е по реституционно законодателство, което не е могло да бъде избегнато. Просто общината решава против интереса на хората да смени тази собственост", каза кметът на район “Студентски" Петко Горанов.