Община Пловдив ври и кипи в момента, след като кметът Здравко Димитров е нарочил да махне секретаря Ангелина Топчиева, разбра "Фокус".



Служители са окупирали кабинета на втория етаж, за да разберат причините за решението му да я освободи. Димитров се е видял принуден да ги приеме на разговор в заседателната зала, която се е пръскала по шевовете от служители, които са се застъпвали за Ангелина Топчиева.

Тя е един от най-опитните служители на община Пловдив. Като секретар неведнъж е доказала своя голям професионализъм и морал и е спасявала кмета от административни издънки. 

Подобни брожения в редиците на община Пловдив са се случвали и преди, но случаите останаха неизвестени за широката публика. Тогава служители отново се обявиха в защита на Ангелина Топчиева. 

Подобни опити за разправа са се случвали и с други служители на ръководни постове, като отново силното недоволство и противопоставяне на останалите е пречело на изпълнението на присъдата на "другарския съд" на сегашното ръководство на Община Пловдив.

"Фокус" се опита да се свърже с кмета Здравко Димитров, но той не благоволи да отговори на телефонното обаждане.