Напредват дейностите по свързването на Бургас с "Крайморие“ с велоалея. В момента се изгражда продължението на съществуващата велоалея така че скоро тя да достигне до квартала. Това съобщи кметът на Бургас Димитър Николов.

"Идеята е поетапно да осигурим цялостно велосипедно трасе от Бургас до останалите населени места по Южното Черноморие. Предстоят ми разговори с останалите кметове на морски общини, в чиито територии попадат следващите етапи на трасето.

Точното местоположение на изграждащата се в момента отсечка е между природозащитен център "Пода“ и кв. "Крайморие“, успоредно на републикански път I-9 “Бургас - Малко Търново“.

На “Пода" ще се изгради площадка за кратък отдих и наблюдение, както и рампово съоръжение /пасарелка/ за преодоляване на денивелацията.

Ще има участък със споделена пешеходна алея, след това ще е за велосипедисти“, написа Николов.  

Общата дължина на алеята за велосипеди е 780 м. Велоалеята ще е с възможност за двупосочно движение, с габарит 2,50 м. По пасарелката и велоалеята по цялата дължина ще се изгради осветление, както и частично декоративна ограда от страна на републикански път.