Строителството на нови групи към детските градини в район “Изгрев" напредва. Работи се едновременно на три обекта - 30 детска градина “Радецки", 49 ДГ “Радост" и новата, голяма, самостоятелна ясла на ул. “Вълко Радински" номер 5 в ж.к."Изток". Това стана ясно от публикация на районния кмет д-р Делян Георгиев във Фейсбук.

"Скоро започваме активна работа и по изграждане на новата пристройка към 23 ДГ “Здраве". Районната администрация разработи цялостен план за строителните дейности, които трябва да приключат максимално бързо и обектите да бъдат въведени в експлоатация предсрочно.

Това е най-мащабното строителство на детски градини, нови корпуси и надстройки в София - постижение, с което можем да се гордеем. Благодарение на работата на нашата администрация, “Изгрев" ще стане първият софийски район, който ще разреши проблема с липсата на места в детските градини.

За всяко дете от “Изток", “Изгрев" и “Дианабад" ще има място в общинските ясли и градини. Районът ни се променя към по-добро, благодарение на усилията на служителите на нашата община и подкрепата, която имаме от гражданите.

Заедно можем много!".