Нападнати от бездомни кучета, природозащитници и кмет сядат на една маса в търсене на решение на проблема в Благоевград

След инцидента, при който благоевградският актьор Иван Тодоров бе нападнат от глутница от шест бездомни кучета в центъра на града, докато води детето си на детска градина, темата се превърна в най – дискутирана сред обществеността, предаде репортер на "Фокус“.

Това от своя страна доведе до вълна от разнопосочни мнения, част от които са в подкрепа на бездомните животни, а други в подкрепа на потърпевшите.

В профила си във "Фейсбук“ Иван Тодоров коментира, че ужасът, който е преживял през вчерашния ден, ще помни дълго.

"Днес се случи нещо с мен, което ще помня дълго време. След, като заведох сутринта дъщеря ми на детска градина прибирайки се по главната улица в Благоевград бях нападнат от глутница кучета.

Да, правилно прочетохте...от глутница безпризорни кучета, които ми се нахвърлиха без никаква причина. Там срещу съда има градинка, която са превзели и считат за своя територия. Във времето съм чувал за подобни случаи на нападения, но никога не съм вярвал че може да ми се случи подобно нещо в центъра на областен град.

Няма да изпадам в детайли, но беше страшно.

В опитите ми да се спася ритайки с крака и крещейко с пълно гърло се спънах, паднах на земята, като си помислих че сега вече ще ме довършат.

Беше жестока борба, но дадох отпор и успях да се скрия в съда, където охраната се притече на помощ“, допълва той.

Нападението над известния актьор и ескалиращото напрежение в Благоевград доведоха до това, че през утрешния ден от 17.00 часа в зала 101 на общината ще се проведе среща, на която потърпевши от нападения ще се срещнат с кмета Илко Стоянов, за да обсъдят ситуацията и да набележат конкретни мерки за справяне със ситуацията. На по – късен етап се очаква и втора среща, която ще бъде със собственици на домашни любимци и граждани, които полагат грижи за бездомните животни.

Целта е да се намери общо решение, което да защити човешкия живот и този на бездомните кучета.