От 1 ноември влизат в сила нови, по-ниски цени за престой и паркиране на МПС територията на ваканционно селище "Албена“. Това съобщиха от пресцентъра на ваканционното селище. Желаещите да посетят комплекса ще заплащат по 2,00 лв. за 24 часа, без значение дали ще паркират в Зелена или Синя зона. Безплатно става използването на паркинг Автогара, като изходът от него се осъществява през бариерата на централния контролно-пропускателен пункт.

Запазва се правилото за 30-минутен безплатен престой от първоначалното влизане в курорта. Всички водачи са задължени да вземат билет от автомобилната бариера. На него са отпечатани точният час на влизане, както и индивидуален QR код, който дава лесен, бърз и надежден начин за безкасово заплащане на дължимата такса посредством сканирането му с мобилен телефон или друго смарт устройство.

Осигурена е възможност за покриване на задължението и чрез разположени в комплекса специализирани автомати Pay Stations, които дават опция за плащане в брой и с банкова карта, и издаващи фискален бон. Посетителите могат да платят таксата и на рецепциите на работещите в есенно-зимния период хотели. Всички места за паркиране в Албена са обозначени с вертикална и хоризонтална маркировка. При нарушение на правилата за движение или паркиране, съответният водач подлежи на санкция. Обособени са паркоместа за хора с увреждания. Цените за тяхното използване са идентични с останалите.